Kat

Alles over de kat

Kwaliteitsproducten

Goede en uitgebreide service

Ruime ervaring in de branche

Kat

Katten zijn uitstekende huisdieren en ze kunnen zich meestal goed zelf redden. Toch hebben ze verzorging nodig.

Een goede voeding is natuurlijk heel belangrijk, want een kat die in een huis woont, is niet in staat om zelf zijn kostje bij elkaar te scharrelen. Er zijn langharige kattenrassen en die moeten elke dag een borstelbeurt. Ook kortharige katten moeten regelmatig geborsteld worden. Verder dient het dier vlovrij te zijn. Andere parasieten, zoals wormen, moeten worden bestreden en de kat verdient natuurlijk de nodige aandacht van zijn baas. Het is erg leuk om een tweede kat erbij te hebben, want dan kunnen ze elkaar tijdens uw afwezigheid aandacht geven.

Om een goede band met uw kat op te bouwen is het goed om regelmatig te spelen. Een ping-pong balletje of een propje papier kunnen voor veel plezier zorgen, maar echte kattenspeeltjes uit de winkel zijn nog leuker.

De aangewezen persoon voor medische zaken bij de kat is de dierenarts. Hij zal u vertellen dat de kat een jaarlijkse inenting moet hebben om vervelende ziektes te voorkomen. De dierenarts is er natuurlijk ook om een kat beter te maken als er klachten zijn.

Katten zijn zeer zindelijke dieren. Zorg daarom altijd voor een schone kattenbak met een vulling die de kat prettig vindt.

Kat