Cavia

Alles over de cavia

Kwaliteitsproducten

Goede en uitgebreide service

Ruime ervaring in de branche

Cavia

De cavia is een heel makkelijk dier voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen veel plezier beleven aan dit diertje. Cavia´s zijn heel vriendelijke diertjes en zelden agressief. Ze leven het liefst samen.

Deze dieren kunnen niet zelf vitamine C aanmaken. Daarom is het belangrijk om de juiste voeding, met deze vitamine, in de dierenwinkel te kopen.

Er zijn veel verschillende soorten cavia´s. langharig, gladharig, krullen, met vachten die veel verschillende kanten op staan en in veel kleuren, zoals zilver, goud, créme, chocolade en bruin met wit en zwart. Kortom veel keus bij de cavia.

Cavia´s zijn niet snel ziek, maar er zijn wel zaken om rekening mee te houden. Zo mag het hok niet op de tocht staan en het dier moet altijd vers water hebben. Door voeding waar te weinig mineralen in zitten kunnen de tanden afbreken. Regelmatige controle van het gebit is dan ook nodig. Als een cavia kale plekken vertoont, krabt hij veel en dat kan komen door parasieten of schurft. Vraag de dierenwinkel naar middelen daar tegen.

Cavia